2009. március 11., szerda

Narancsbőr? Cellulit vagy cellulitisz?

A nap első sugarait már láthattuk az idén, tehát már nagyon hamar itt a nyár, a rövid szoknyák, nadrágok, és a bikini szezonja.

A legtöbb nő nem várja olyan nagyon ezt az időszakot, mert gondot jelent neki egy oly sokakat gyötrő probléma jelenléte: a narancsbőr

Narancsbőr = cellulit, vagy cellulitisz?

- Mi a különbség a cellulit és cellulitisz között!

A cellulit jelenségét inkább szépséghibának, mint valódi betegségnek tekintjük, hiszen nem okoz semmiféle komplikációt. Amit betegségnek tekintünk az a cellulitisz és ez már orvosi hatáskör. Nagyon fontos, hogy e két dolgot ne keverjük össze.

Az elmúlt esztendőkben, az orvosi kutatásokban bekövetkezett technikai fejlődést kihasználva, lehetőségünk nyílik jobban megértenünk a cellulit okait.

A cellulit 10 nőből 9-et érint. Ez a bőr tünet a zsírszövet működési zavara, ami nem esztétikus zsírfelesleget idéz elő, mégis különbözik más bőrzavaroktól, mint pl.: a közönséges elhízástól. A cellulit zsírja nagyon különleges: nehezen bomlik le és fürt alakban elszigetelten, gyűlnek fel a kötőszöveti rostokban, s valódi csomók jönnek létre, amit a köznyelv „narancsbőrnek” nevez. A zsírsejtek elnyomják a vér- és nyirokereket, következésképpen kevés oxigén jut a szövethez. Így pangás alakul ki a kötőszövetben, megrekednek a méreganyagok és a víz. Ezért van az a jelenség a vendégek körében, hogy hosszú és szigorú diéta után, valamint intenzív sportolás után sem kapják meg az elvárt eredményt. Ezt a problémát csak összetett kezeléssel lehet leküzdeni és javítani.

Mit nevezünk narancsbőrnek?


A narancsbőr olyan betegség, mely napjainkban a nők 95 százalékának okoz problémát. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem csak idős és túlsúlyos nőknél jelentkezik, hiszen nagyon sok vékony és fiatal hölgynél is megfigyelhető.
A cellulitisz általában a comb, a csípő, a felkar és a has tájékán jelentkezik. Jellemző tünete a bőr alatt megjelenő dudoros, hepehupás réteg, mely komoly esztétikai problémát jelent.

Mi a cellulitisz?

A bőr hálószerűen tapad az izmokhoz. Az itt kialakuló zsírszövet tölti fel a bőr és az izom közti térközt.
A szakemberek túlnyomó része úgy véli, hogy a cellulitisz hátterében a bőr és az izomzat közötti réteg kollagén- és elasztinszálai között felhalmozódott zsír, szövetek közötti folyadék, toxinok, és méreganyagok állnak. Ezeknek a nemkívánatos anyagoknak a „csapdába esése”okozza a jellegzetes gödröcskéket, csomókat az erre hajlamos területeken, megszomorítva nagyon sok nő életét.

Ezek a területek könnyen felismerhetők arról is, hogy általában hideg tapintásúak, mivel a vérkeringés itt általában kevésbé élénk, s a méreganyagok kiszűréséért felelős nyirokrendszer sem működik megfelelően. Mindezek a tényezők együttesen okozzák a celluitisztől szenvedő területek szivacsos rugalmatlanságát, és egyenetlenségét.


Hogyan ismerhető fel?

Ha testünk valamely részén hüvelyk- és mutatóujjunk közé csípünk egy bőrdarabot és azon narancshéj-szerű barázdák láthatóak, sajnos meg kell barátkoznunk a cellulit, azaz a narancsbőr fogalmával.

A narancsbőrös állapot 3 fázisa:

1. amikor összeszorítva jelentkezik a narancsbőr,
2. amikor állva már magától is látható,
3. amikor fekve és állva is látható a narancsbőr.

Hogy te is pontosan tudjad ennek a nők 95% - át érintő probléma alapjait.

A semlegesített méreganyagok elraktározódnak a csípőn, combon, felkaron, ahonnan bármikor újra fel lehet oldani és ki lehet választani őket.Az ily módon elsalakosodott szövetek okozta látható végeredmény a közismert cellulitisz.

Míg a cellulitisz kifejezés a laza kötőszövet fájdalmas gyulladását takarja, addig a cellulit a bőr irha rétegében lerakodó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki.A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, és a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felületét, a narancs háját utánzóan,egyenletlenné teszi.









A kialakult cellulit két fajtáját különböztetjük meg: a keményebb változatot, amely általában az aktívabb, erős izomzatú embereket támadja meg - ezt a típust nehezebb orvosolni, ugynis nehéz a kötött izomrostok közül kipiszkálni, kipréselni a megduzzadt zsírsejteket - és a puhább változatot, amikor az elernyedtebb izomzat következményeként a bőr elveszíti a rugalmasságát, elveszíti feszességét, laza és megereszkedett.

A cellulit jól kezelhető, eleinte alig látszik, azonban ha elhanyagolják, igen taszító képet adhat viselőjéről, ezért időben el kell kezdeni az ellene való küzdelmet, és nem ajánlott abbahagyni, mert újra visszajön.A cellulit kezelésének célja a vér -, nyirok - és anyagcsere fokozása a salakanyag elszállítása érdekében és megszüntetni a folyadékpangást.

A cellulit zsírfelhalmozódással jár együtt az adott területen, ezért fontos a zsír bontása, és a bomlástermékek elszállítása.Ezt el lehet érni helyi mechanikai behatásokkal ( hő, fény, rádiófrekvencia, vákuum, ultrahang, kézi vagy gépi masszázs, stb.) és természetes vagy szintetikus tartalmú krémek, oldatok, olajok bemasszírozásával, esetleg beinjekciózásával.Mindegyik eljárás kúraszerűen érdemes végezni a kellő hatás eléréséhez, általában 6 - 10 kezelésre van szükség, attól függően, hogy milyen módszerrel, mekkora nagyságú és mértékű cellulitot kell megszüntetni.A különböző teakeverékek, vitaminok és ásványi anyagok rendszeres vagy kúraszerű fogyasztása az anyagcsere fokozásával, antioxidáns hatásukkal potencírozzák a lokális kezelési eljárások hatékonyságát.

Milyen hatóanyagokat érdemes keresni a megelőzésre, vagy ha már kialakult a mielőbbi eltüntetésre, halványításra, amely serkenti a bőrben a véráramlást és csökkenti a nem kívánt zsírlerakódásokat, egyúttal kisimítja bőrünk egyenetlenségeit?

Jódtartalmú barna algát amely a pangást megelőzik, méregtelenítő keringést fokozó hatása van.Kötőszövet tápláló, erősítő a vízmegtartás elősegítő készítményt.
A megoldás a kezünkben van.

A COLVITA kapszula természetes kollagént, barna algát és E - vitamint tartalmaz, melyet SILVER kollagénnel együtt használva támadást indítottunk a cellulit ellen.

Ajánlom még a Colway kollagén anti - cellulit testápolót.

Colway Webáruház

Ami nem használ a problémának, és amitől súlyosbodhat:

1. Nem megfelelő táplálkozás miatt túl sok toxin, zsír kerül a szervezetbe, ami megterhelő feladatot ró a méregtelenítő - és emésztőrendszerre.A fokozott feladatnak nem tudnak eleget tenni, ami a méreganyagok, és zsír felhalmozódását okozza.

2. A stressz és a mozgáshiány következtében a bőrszövet alatti izmok elveszítik feszességüket, a vér - és nyirokkeringés pedig lelassul.A középkorúak életében az elerőtlenedés egyik oka a fokozatos izomvesztés.Sokan nem tudják, hogy életünk minden évtizedében kb. 2,5 kg - nyi izomszövetet veszítünk el!

3. Örökletes tényezők.

4. Hormonális hatások is okozhatják, így a fogamzásgátló tabletták, hormonpótló terápiák, hormonszennyezett élelmiszerek is állhatnak a háttérben.

5. Az álladó egyoldalú tevékenység, az egy helyben való állás vagy ülés következtében a test elformátlanodik, nyirokkeringés lelassul.

Az egészséges bőr szerkezete













A cellulitiszes bőr szerkezete



http://www.rtlbulvar.hu/video/62555

Sylvi és Jázmin narancsbőr elleni kezelésen
A két modellről azt hihetnénk, tökéletes a testük, ám ők sem lehetnek teljesen nyugodtak.

Colway Webáruház
bannmercsere websas.hu
Google PageRank
Gyógyítás alternatív gyógymódokkal Bannercsere extra.hu toplista bannercsere Bannercsere weblap statisztika 4xl.hu Ajándék.wyw.hu LinkBank Magyar Honlap Linkek Tárhely | Webáruház készítés anti spam Szakma és nyelvvizsga egy tanév alatt! - www.liaiskola.hu