2009. július 13., hétfő

Mit tehetünk annak érdekében, hogy immunrendszerünk erős és egészséges legyen?

Elérhető egyáltalán ez a cél? A piacon kapható több száz (talán ezer) olyan termék, ami azt ígéri, hogy megvéd bennünket a kórokozóktól, és az emberek kicsit zavartan állnak a választék előtt. A valóságban azonban az egészséges immunrendszert nem lehet megvenni. Az egészséges immunrendszer azt jelenti, hogy egészséges test. Az immunrendszer egészsége és az általános egészség kéz a kézben járnak.

Az immunrendszer, beleértve a gyulladást, vagy lázat előidéző összetevőket, az alapja a kórokozó támadók elleni védelemnek, beleértve a baktériumokat, vírusokat, gombákat és más élősködőket.

Ez egy összetett rendszer, ami sok különböző sejttípus közötti kölcsönhatásokon alapul, amik a test minden pontján megtalálhatók. Az evolúció során számos olyan mechanizmus alakult ki, amely az idegen behatolók nagyon gyors elpusztítását vagy hatástalanítását biztosítja, így akadályozva meg a kórokozó elterjedését, illetve nagy mértékű elszaporodását a megtámadott szervezetben. Ismerve a káros mikrobák gyors szaporodási ütemét (például számos baktérium tömege kb. húsz percenként megduplázódik), az azonnali reakció a test túlélése szempontjából alapvető fontosságú. Ezt az állandóan készenléti állapotban levő, a kórokozót azon nyomban felismerő és azonnal működésbe lépő rendszert immunrendszernek nevezzük.

A külső támadások kivédése mellett az immunrendszer egyes összetevői felelősek a test normál anyagcseréje során keletkező sérült, elváltozott sejtektől való megszabadulásért is. Naponta több száz, esetenként akár 10000 rákos sejt is keletkezik a testünkben, amivel egy egészséges immunrendszer anélkül boldogul, hogy erről tudomásunkra jutna bármi külső jel.

Az immunrendszer lehető legjobb állapotban tartása ezért kritikus. Ha ez a rendszer gyengül, nem csupán a külső behatolókkal szemben lesz védtelen a szervezetünk, hanem a saját, úgymond normális sejtelváltozásaival sem lesz képes elboldogulni. Az eredmény bármi lehet. Egy egyszerű megfázás, egy rákos daganat kifejlődése, autoimmun betegség, ami lebontja az ízületeket vagy influenza? A választék elég nagy. Csupán az ember szerencséjén múlik, hogy melyiket fogja kapni.

Emiatt nem állíthatjuk, hogy mindent megtett az egészségéért, aki megszerzett egy influenza elleni vakcinát és beadatta magának. Ez olyan, mintha abban reménykednénk, hogy biztonságban van az országunk, mert két fegyvertelen rendőrt állítottunk a palágykomoróci határátkelőhöz.

Az immunrendszer egy összetett, finom, állandóan változó és folyamatosan megújító rendszer. Sok szempontból ez a kulcs az állandó egészséghez.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy immunrendszerünk erős és egészséges legyen?

Pár meglepően hatékony módszer az alábbi pontokban:

1. Távolítsa el a mérgező ételeket és italokat az étrendjéből

A ma általánosnak mondható étrend egy halom mérgező kemikálián, ételadalékon és tartósítószeren alapul. Miközben alig 20 esztendővel ez előtt még a boltokban található termékek dobozán az összetevők listája ismert ételalapanyagokból állt, a helyzet mára gyökeresen megváltozott. A piac elvárásainak megfelelő íz, illat, szín, állag és eltarthatóság növelése érdekében az ipar számtalan egészségkárosító szert kever az ételeinkbe. És hogy ne gondoljuk, hogy csupán az olcsó konzervekbe, az alsó lista az egyik neves gyorsétterem lánc “Házias csirkemellfilé”-nek cukkolt drága és egészséges pozícióba sorolt termékének összetevőlistáját tartalmazza. Aki valamit kotyog angolul, láthatja, hogy némi csirkemellet is tartalmaz a 23 egyéb vegyszer mellett.

Homestyle Chicken Fillet (Házias csirkemellfilé)
Chicken Breast, Water, Modified Potato Starch, Seasoning (salt, flavor, maltodextrin, modified corn starch, yeast extract, citric acid, disodium guanylate, disodium inosinate, chicken broth, partially hydrogenated soybean/cottonseed oil, soy sauce solids [wheat, soybeans, salt]), Sodium Phosphate. Battered and Breaded with: Wheat Flour, Water, Bleached Wheat Flour, Salt, Modified Corn Starch, Spices, Wheat Gluten, Leavening (sodium bicarbonate, sodium acid pyrophosphate, monocalcium phosphate), Egg White Solids, Onion Powder, Garlic Powder, Fructose, Maltodextrin, Yeast, Chicken Broth, Natural and Artificial Flavor, Locust Gum, Lactic Acid, Xanthan Gum
forrás:www.wendys.com


Ma az élelmiszeripari termékek több száz vegyszert tartalmaznak, amik a testünk számára nem felismerhetőek ételként. Ez azt jelenti, hogy az immunrendszer olyan külső támadókként észleli őket, amikkel foglalkozni kell. És miközben az immunrendszert azzal van elfoglalva, hogy megküzdjön a támadásokkal, amiket mi pakoltunk a testünkbe, nem ér rá foglalkozni azokkal a dolgaival, amire teremtve lett. Nincs más megoldás: olvassa el a címkéket azokon a termékeken, amiket vesz és győződjön meg arról, hogy mentesek minden méreganyagtól. Az éttermekben és a gyorsbüfékben minden esetben bőségesen használnak ipari élelmiszer alapanyagot. Emiatt egy éttermi étkezés nem más, mint az immunrendszerünk kikapcsolása 10-12 órára, teret engedve a ráknak, az influenzának vagy bármilyen betegség lehetőségének. Ez alól olyan kevés a kivétel, hogy bátran általánosíthatunk.

2. Szabaduljon meg azoktól a kozmetikai termékektől, amik mérgező vegyszereket tartalmaznak

A bőrünk ugyanolyan, ha nem nagyobb mértékben képes felvenni tápanyagokat, mint az emésztőrendszerünk. A kozmetikai ipar éppen olyan mértékben használ mérgező vegyszereket, mint az élelmiszeripar. Nézze meg a címkéket. A legtöbb testápolási cikk és háztartási termék, mint például a mosogatószerek, amiket hagyományos üzletekben megvehet olyan mérgező adalékokat tartalmaznak, amik fenyegetik az egészségét azáltal, hogy lekötik az immunrendszerének figyelmét. Amikor ezeket a termékek a bőrével érintkeznek, belépnek a véráramba éppen úgy mintha megették volna őket. Mivel azonban a bőrünk nem érzi az ízeket, nem lesz hányingerünk tőlük.

Cserélje le ezeket a termékeket olyanokkal, amik kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak. Ezeket az immunrendszer a saját testéhez tartozónak fog érzékelni és nem bajlódik velük.

Nem könnyű méreganyagoktól mentes kozmetikumokat szerezni. Megjósolom, hogy meg fog gyűlni a baja ezzel a ponttal. De amikor sikerül, érezni fogja a különbséget a közérzetében, amikor egy frissítő zuhany és egy fogmosás után tudja, hogy nem mérgezte meg ismét magát egy kicsit. Sok natúr kozmetikai bolt van már az interneten és itt-ott a városokban is. Keresse fel ezeket és kérjen tanácsot, de legyen körültekintő. Olvassa el a termékösszetételre vonatkozó állításokat. Sok terméket úgy adnak el, hogy természetes, miközben tele van rákkeltő vegyi anyagokkal.

3. Tüntesse el a méreganyagokat a lakásából és a munkahelyéről

Egy tipikus lakás tele van olyan háztartási vegyszerekkel, amik alapanyagai között számos mérgező vegyület megtalálható. Ezek éppen úgy bejutnak a levegővel s a bőrön át a szervezetbe és éppen úgy az immunrendszerünk lefoglalása a fő kártételük, mint a kozmetikai vegyszereknek.

Cserélje le ezeket méreg anyagmentes termékekre, amik beszerezhetők akár boltokban, akár interneten. Amennyiben azonban olcsó megoldást szeretne, a szódabikarbóna és az ecet évek óta tökéletesen működik a mi háztartásunkban is.

Dobja ki azt az antibakteriális szappant és az ilyen kéztörlőket. Az ezekben található baktérium ölő összetevők romboló hatásúak az immunrendszerre és éppenséggel azt idézik elő, hogy betegségre hajlamossá teszik a testet.

Szabaduljon meg a garázsban és a lakás más pontjain tárolt festékesdobozoktól, vegyszermaradékoktól és minden légszennyező dologtól. Amennyiben a garázs a házban van, onnét is bejuthat a kipufogógáz a lakásba, ahol élnek. Találjon megoldást ennek kizárására.

4. Szellőztesse ki a helységeit és a tüdejét

A leghidegebb télben is nyissa ki az ablakot és engedjen friss levegőt a helységbe, ahol tartózkodik. Jó időben menjen ki sétáljon egyet vagy üljön le a napsütésben és nagy levegővétellel frissítse fel keringését. Miközben ezt végzi, az immunrendszerének esélyt ad arra, hogy a teljesen a saját munkájára fokuszáljon. Emiatt javasolják az orvosok is a betegeiknek, hogy mihelyst képesek lábra állni, menjenek ki a friss levegőre Vegye körül magát növényekkel. Egyetlen egészséges, közepes méretű növény 10 négyzetméternyi iroda vagy lakórész levegőjét képes jelentősen javítani. A növények természetes légfrissítők. Használjon növényeket a mérgező ipari spray-k helyett.

5. Egyen egészséges zsírokat

Kutatások megmutatták, hogy az omega-3 zsírsavak csökkentik a gyulladást és szabályozzák a T- és B-limfociták (az immunrendszer védekező elemei) működését. A halak olajában megtalálható EPA és DHA zsírsavak megoldást jelentenek számos gyulladásos problémára megfelelő mennyiségben. Amennyiben Omega-3 zsírokat ad az étrendjéhez, az megváltoztatja az immunsejtek összetételét és előnyösen hat a fagocitákra. A fagociták az immunrendszer elemei. Köznyelven falósejtek, vagy fehérvérsejtek, amelyek alkalmasak idegen anyagok, baktériumok bekebelezésére és lebontására.
A tengeri algák a biológiailag aktív anyagok széles skáláját tartalmazzák;többszörösen telítetlen omega-3 típusú zsírsavakat, klorofillszármazékokat, poliszacharidokat, szterineket, vitaminokat karotinoidokat, makro-,mikro- és más elemeket.

6. Méregtelenítse a testét

A nehézfémek és méreganyagok a testben gátként működnek az immunrendszerrel szemben. Ez az ok, amiért az egészségügyi szakértők gyakori testméregtelenítést ajánlanak. Számtalan módja van a test méregtelenítésének.
A testmozgás, relaxálás és a közben végzett kontrollált légzés segíti a testet a méregtelenítésben. Ellazítja, hogy az könnyebben elengedje ezeket a szükségtelen anyagokat. A masszázs, a yoga, a tai-chi, de egy egyszerű légzőgyakorlat is hatékonyabbá teszi a méregtelenítő folyamatokat.

7. Erősítse meg az emésztőrendszerét

A belekben velünk együtt élő baktériumok nem csak az emésztésben vesznek részt, hanem komoly részt vállalnak a test normál védekező feladataiból is. Amennyiben ez a baktérium közösség megsérül vagy legyengül, az közvetlenül hatással van az immunrendszer állapotára. Nem csupán azáltal, hogy teret engednek más, velünk nem barátságos lényeknek a szaporodásra, hanem amiatt is, hogy ezek egyike-másika például vitaminokat állít elő számunkra, ha jól tartjuk őket.

Javítsa az emésztőrendszerének állapotát minden nap egy kombinált probiotikus készítménnyel, vagy egy doboz kefir elfogyasztásával. A kefir vagy aludttej egy finom és természetes megoldás, míg a kapszulázott probiotikus készítmények kényelmesek és mindig kéznél vannak, még ha rohanó életmódot élünk, akkor is. Biztosítsunk a barátságos baktériumainknak kényelmes lakást a beleinkben és meg fogják hálálni. A Colvitával együtt, rendszeresen fogyasztva látványosan képesek eltüntetni a megszokott testi problémáinkat.

8. Biztosítsa az immunrendszer optimális erejét

Az immunrendszernek határozott, gyors és erős választ kell adnia a támadásokra, de nem túl erőset. Amikor az immunrendszerünk valami oknál fogva túlreagál dolgokat, akkor olyan betegségeket fejleszt ki a testben, mint a különféle gyulladások, allergiák, vagy egyéb, un. autoimmun betegségek.
A tengeri algákban található biológiailag aktív anyagok daganatellenes, daganatmegelőző, antimutagén (elfajulásvédő), radioprotektív (sugárzás ellen védő), vérzsírcsökentő, antikoaguláns (alvadásgátló), antimikrobális (csíraölő), antivirális, antibakteriális, antifungális, gyulladáscsökkentő, immunmoduláns és sok más hasznos tulajdonsággal rendelkeznek.

9. Lássa el testét jól ásványi anyagokkal

Az ásványi anyagok létfontosságú szerepet töltenek be a test normális pH értékének fenntartásában. A szelén, a magnézium, a vas és a cink hiány párban jár az immunrendszer gyengülésével. A sok biotermelésből származó zöldség és gyümölcs nyersen fogyasztása biztosítja a szervezet számára feltétlenül szükséges ásványi anyagokat illetve nyomelemeket. Az átlagember ezekhez nem jut hozzá, vagy ha hozzá is jut, nem fogyasztja megfelelő mennyiségben. Nekik létfontosságú dolog, hogy egy kiegyensúlyozott ásványi anyag kiegészítővel biztosítsák a legfontosabbakat maguknak. A Colvita remek megoldás. A lényeg, hogy könnyen és jó hatásfokkal felszívódó terméket válasszanak.
A test pH egyensúlyának eltolódása akár savas, akár lúgos irányba, az immunrendszer súlyos hiányosságait vetíti előre.

10. Aludjon jól

Az alvás az immunrendszer fő támogatója. Egy teljes éjszakán át tartó 8 órás vagy még ennél is hosszabb alvás biztosítja a test számára azt a ciklust, ami a melatonin termelődéssel kezdődik, majd a prolaktin termeléssel folytatódik. Ez a két hormon fehér vérsejteket állít elő, amiket makrofágokként és leukocitákként ismerünk. Ők ketten az immunrendszer létfontosságú összetevői. A nyolc óránál rövidebb alvás ellehetetleníti ezt a ciklust és éppen az immunrendszer első védőbástyáját fogja lebontani.

Hogy biztosítsuk a megfelelő melatonin és prolaktin termelődést, hozzunk létre olyan alvási környezetet, ami támogatja ezt. Legyen olyan sötét, amilyen csak lehet és legyen csendes.

Ne feledjük, hogy a degeneratív betegségek megjelenésének gyors növekedése egybeesik időben az elektromos lámpák elterjedésével.

NE GYÓGYULJON MEG, INKÁBB ELŐZZE MEG LEBETEGEDÉST!

A C-vitamin azonnali segítséget nyújt a legyengült immunrendszernek, nélkülözhetetlen a szervezet védekező rendszerének a működéséhez.

Milyen az egészségi helyzetünk?

Szervezetünk nap mint nap támadásnak van kitéve. Táplálkozásunkkal, életmódunkkal, étellel és itallal számos káros anyagot juttatunk szerveink közvetlen közelébe. A fejlett orvostudomány sikerei mellett meg kell említenünk a másik oldalt is. Ha vigyázatlanul táplálkozunk és éljük mindennapjainkat, könnyen kapunk el különböző betegségeket, fertőzéseket. Testünk ellenálló képességét folyamatosan rontjuk.

Mi lehet ennek az oka?

Felgyorsult életünk nem enged teret azon vágyainknak, hogy mindig egészséges, tápláló és vitaminban gazdag táplálékhoz jussunk. Ez a "gyors" életmód hívta életre a gyorsétteremek garmadát, ahol úgy is meg tudunk ebédelni, hogy csak 10-20 percre ugrottunk ki az irodánkból. Felesleges lenne boncolgatni a témát, hogy ez mennyire nem egészséges, mindenki tisztában van a ténnyel...

Manapság egyre több felhívás igyekszik arra nevelni minket, hogy amikor élelmiszert, tápláléknak szánt terméket vásárlunk, vizsgáljuk meg a termék összetételét.

Tételezzük fel, meg tudjuk választani étrendünket, elég türelmesek vagyunk a vásárlás időtartamát a többszörösére növelni a kutató-munkával. Ekkor sem állíthatjuk bizton, hogy csakis egészségesen táplálkozunk.



Le kell vonnunk a következtetést!

Be kell látnunk, hogy szükségünk van valami kiegészítésre, valami olyan természetes tápanyagra, amivel jelentősen javíthatunk egészségünkön és pótolhatjuk a szervezetünk számára fontos alkotóelemeket. Létezik ilyen. Egy olyan élőlény, mely a világ számos pontján megtalálható, életünk szerves része, az alga. Bámulatos energiával és tápláló vitaminok tucatjával rendelkezik.

Ahol algák vannak, ott élet is van!
bannmercsere websas.hu
Google PageRank
Gyógyítás alternatív gyógymódokkal Bannercsere extra.hu toplista bannercsere Bannercsere weblap statisztika 4xl.hu Ajándék.wyw.hu LinkBank Magyar Honlap Linkek Tárhely | Webáruház készítés anti spam Szakma és nyelvvizsga egy tanév alatt! - www.liaiskola.hu